torsdag, februari 21, 2008

Avbeställt

Om ni upptäcker att skrivaren på kontoret har slut på toner, vad gör ni?

1. Pratar med ansvarig för datorer och skrivare och frågar om toner är beställd.

2. Beställer på eget bevåg ny toner från leverantören företaget har avtal med.

3. Beställer på eget bevåg ny toner från första, bästa leverantör du hittar på Eniro.se, beställer extra av alla färger, beställer installation av tonern, meddelar ingen att du beställt toner och installation och "glömmer bort" att avbeställa din toner och installation när skrivaren nästa dag har färsk toner installerad av skrivaransvarig som redan två dagar tidigare beställt ny toner i alla färger från leverantören företaget har avtal med.

Valde du 3 är du troligen min inte allför skarpa kollega som tydligen inte lärt sig kommunicera med kollegorna.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Samma igen?? :)

Mel sa...

Nä, en annan, dock manlig, kollega.

Anonym sa...

men inte är väl alla manliga kollegor såna? ;)

Mel sa...

Nä...men jag har en föreställning om att äldre män, 50+, är sämre på sånt där än yngre? Och yngre män är grovt underrepresenterade på den här arbetsplatsen så jag har inget att jämföra med. Äldre män verkar leva kvar i en föreställning om att deras mammor jobbar på samma ställe som de gör. Det är ju den enda förklaringen till varför det alltid är äldre män som inte ställer ner sin disk i maskinen, lämnar kvar matlådor på bordet, tar fram smör, ost och bröd men aldrig tar undan det, som fixar alla moders paper jam i kopiatorn och sen smyger i väg och tar två-timmars lunch medan kollegorna svärande får lirka papper ur maskinen i en halvtimme... Men jag kanske bara är fördomsful. ;)

Anonym sa...

i så fall är jag också fördomsfull..de där 50+ är hemska, men sen när det gäller hänsyn, typ hålla upp dörren, så finns de en till kategori som är fullständigt ego..det är tonårstjejer..tonårstjejer och män 50+ är hemska..
Förresten, även säljare verkar ha problem att ställa in saker i diskmaskinen..jag som är kitchen bitch på jobbet har ganska bra koll på det :)